Over ons

Stichting Steun voor Oudalan is opgericht in 2016 omdat de bevolking in de provincie Oudalan, in het noorden van Burkina Faso kampt met grote armoede, watertekort en ernstige voedselschaarste. 

Daarnaast wordt Burkina Faso – en met name het noorden – de laatste jaren steeds vaker door aanslagen opgeschrikt. Vanwege deze politieke situatie is Oudalan geïsoleerd geraakt. Veel NGO’s zijn weggetrokken omdat ze in de onveilige situatie hun werk niet meer konden verrichten.

Om die reden is onze partner ADR daarom nu begonnen om ook vanuit een tweede vestiging in Ziniaré, in de provincie Oubritenga projecten uit te voeren. Dit ligt 35 km ten noorden van Ougadougou en is een veilig gebied waar ook veel ontheemde gezinnen uit het noorden zich vestigen.

Tenslotte ervaren de bewoners van Oudalan de gevolgen van de klimaatverandering. De bevolking leeft van één oogst per jaar die afhankelijk is van de regenval. Die regenval is onberekenbaar, veel watervoorzieningen in de regio zijn de laatste jaren droog komen te liggen.

Wat we doen

Stichting Steun voor Oudalan werft in Nederland fondsen om ontwikkelingsprojecten in Burkina Faso te realiseren. Projecten worden samen met de plaatselijke bevolking geïnitieerd en voorgelegd door onze partnerorganisatie Association Dagnal Roobe. Onze insteek is om alleen projecten uit te voeren met een groot lokaal draagvlak waarbij de bevolking een actieve rol speelt bij het onderhoud en de voortzetting van de projecten.