Jaarverslagen

> Archief van jaarverslagen

Bericht bij jaarverslag 2021

Na een lange periode van stilte zijn wij blij om onze donateurs weer wat hoopvolle berichten te kunnen sturen. Het jaar 2021 was een jaar vol onzekerheid en tegenslag, we hielden ons hart vast of onze lokale partnerorganisatie Association Dagnal Roobe (ADR) overeind kon blijven in een situatie waar de onveiligheid met de dag groter werd. Gelukkig is er inmiddels ook weer goed nieuws te vertellen.

De situatie in Burkina Faso verslechtert helaas nog steeds. Het noorden waar wij samen met ADR werkten aan de projecten is bijna niet meer toegankelijk. Het risico op aanslagen op de weg naar de stad Gorom-Gorom is te groot geworden.

Daarom heeft onze lokale partnerorganisatie ADR een nieuwe vestiging geopend begin dit jaar in de plaats Ziniar├ę, een provinciestad 35 km ten noorden van de hoofdstad Ouagadougou. Dit ligt in het midden van het land en hier kan men veilig werken samen met de bevolking. Hier kunnen wij ook projectbezoeken afleggen. Alhoewel de algemene politieke situatie wel zorgen baart, ook nu er sinds januari dit jaar een militair bewind aan de macht is.  

In juni 2022 ging na twee jaar fondsen werven ons lang gedroomde agroforestry project van start. Ook hebben wij een klein voedselhulpproject ge├»nitieerd voor 280 ontheemde gezinnen in Gorom-Gorom waar de nood heel hoog is. 

Samen met Wilde Ganzen, Stichting AFOS en alle overige donateurs hebben wij deze twee projecten mogelijk gemaakt. Voor het agroforestry project is een hectare land aangekocht en ontgonnen om samen met 100 vrouwen groentetuinen te verbouwen en bomen te planten op de akkers. Dankzij een extra gift van AFOS kon men direct een tweede hectare erbij kopen waar in het regenseizoen bonen kunnen worden verbouwd. Deze bonen worden ook ingezet als voedselhulp voor het noorden. Deze tweede hectare willen wij ook zo snel mogelijk voorzien van een omheining en een solar waterpomp met een polytank van 5m3. Dan kunnen weer 100 andere vrouwen vanaf november ook hier hun groentetuinen gaan inzaaien.

We doen daarom een groot beroep op onze trouwe donateurs om mee te helpen om dit werk voort te zetten. Zo steunen we de bevolking in deze extreem moeilijke tijden. De vrouwen zijn solidair onderling en geven ook ruimte aan ontheemde vrouwen om samen te werken op de velden. Laten we het met elkaar weer mogelijk maken!

Wilt u ons steunen met een gift?

Het rekeningnummer is NL22 TRIO 0777871645 ten name van Stichting Steun voor Oudalan

Alvast heel erg bedankt!!!! 

Het bestuur

Archief van jaarverslagen