Schoonmaakactie Gorom-Gorom Plastic free!

schoonmaakactie Gorom-Gorom

In het kader van het project Gorom-Gorom Plastic free! is in april 2020 een schoonmaakactie gehouden op de markt van Gorom-Gorom. Een flinke groep vrijwilligers ging aan de slag en hielp mee om de markt en haar omgeving schoon te maken. Rond de markten in Burkina Faso ontstaan vaak enorme afvalbergen. Het is nodig om deze regelmatig te verwijderen. Moussa deed dit al, zelfs voor het Plastic Free! project. Dit bleef niet onopgemerkt en uiteindelijk plaatste ook de gemeente de afvalproblematiek hoog op de agenda.
Het Plastic Free! project maakte het mogelijk om Moussa en nog enkele andere jongeren vuilniswagens en karren te geven. Ook werden vuilnisbakken over de stad verspreid, op openbare plekken en bij huishoudens. Moussa en de jongeren zijn vuil-ophaaldiensten begonnen en daar krijgen ze voor betaald. De huishoudens en bedrijven die meedoen betalen voor deze dienst.

De schoonmaakactie op de markt had als doel natuurlijk om de markt schoon te maken, maar ook om de bevolking van Gorom-Gorom te activeren, te betrekken en bewust te maken van de afval-problematiek en de hygiëneproblemen die daarbij horen.